×
TUR ENG
KAYÜ Anasayfa
2023 YKS Ek Yerleştirme Sonuçlarına Göre Üniversitemize Yerleşen Öğrencilerin Kayıt İşlemleri


2023- YKS Öğrenci Kayıt Kılavuzu için TIKLAYINIZ.

* e-devlet üzerinden 27-29 Eylül 2023 tarihleri arasında internet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/ adresine girerek “e-hizmetler” bölümünden kayıt yaptıracaklardır.

 

* Online kayıt sistemi üzerinden 27 Eylül-3 Ekim 2023 tarihleri arasında kayıt yaptıracaklardır.  https://sis.kayseri.edu.tr/oibs/ogrsis/ogr_on_kayit_op.aspx

 

Kayıtlarla İlgili Önemli Not:

 

** Üniversitemize yeni kayıt olan öğrenciler öncelikle e–devlet üzerinde kayıt yaptıracaklardır. e-devlet üzerinden kayıt yaptıramayan öğrenciler Üniversitemizin Öğrenci Bilgi Sisteminden (OBS) kayıt yaptırabileceklerdir. https://sis.kayseri.edu.tr/oibs/ogrsis/ogr_on_kayit_op.aspx   e-devlet veya Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden kayıt yaptıran öğrencilerin herhangi bir kayıt evrakını Üniversitemize teslim etmelerine gerek yoktur.

** 2023-YKS Ek Yerleştirme sonucunda Üniversitemiz Yükseköğretim programlarına kayıt hakkı kazanan ancak liseden mezun olamayan veya Lise mezuniyet bilgilerinin sistemde olmaması nedeniyle e-devlet sisteminden kayıt yaptıramayan adaylar Online kayıt sistemi üzerinden “Online Kayıt” bölümünden kayıt yaptıracaklardır. (UYARI… Bu öğrencilerin 29 Aralık 2023 tarihine kadar Lise Diplomalarını Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına getirmemeleri durumunda Kayıtları silinecektir.)

 

2023 YKS ile SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ Programına Yerleşen Öğrencilerimizin Dikkatine!

 

2023 YKS ile yerleşen adaylarımızın kayıtları Üniversitemizin Online kayıt sistemi (OBS) üzerinden kayıt yaptıracaklardır.

 

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı için İstenenler Belgeler:

-Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programına kayıt yaptıracak öğrencilerin ÖSYM Kılavuzunda yer alan Madde 10’a göre uygulaması gereken süreçler bulunmaktadır.

Bk.10 SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ (ön lisans) mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:

  • Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak. Adli Sicil Kaydı veya Adli sicil arşiv kaydı bulunmamak.
  • Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb). (E-devlet üzerinden veya sağlık ocağından alınan raporlar geçersizdir)

 

İlgili evrakları tamamlayan öğrencilerimizin evrakları Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’na onaylatarak aşağıda yer alan bilgilerle birlikte öğrenci işlerine teslim etmeleri gerekmektedir.

Öğrenciler cep telefonu numaralarını ve iletişim adreslerini de kayıt ile ilgili işlemlerde ve teyitlerde kullanılmak üzere yazılı olarak bildirmeleri gerekmektedir.

Aday Öğrencilerimiz kendisi dışında ulaşabileceğimiz bir yakının adını soyadını, yakınlık derecesini, cep telefon numarasını ve ikamet adresini de ayrıntılı olarak belirtmeleri gerekmektedir.

Kayseri Üniversitesi Adres : Mevlana Mahallesi 15 Temmuz Yerleşkesi Kümeevler No:5 38280 Talas / KAYSERİ

Telefon : +90 352 432 32 50/+90 352 432 33 50

 

Fax : +90 352 504 38 37

 

Web: https://www.kayseri.edu.tr/ https://ogrenci.kayseri.edu.tr/

 

E-Posta : ogrenci@kayseri.edu.tr

 

basinyayin@kayseri.edu.tr


26 Eylül 2023 Salı