Yabancı Dil Muafiyet Sınav Duyurusu

31 Ekim 2020 Cumartesi günü saat 13:00’te yüzyüze yapılacak olan Yabancı Dil Muafiyet Sınavları başvuru şartları

Başvurular 19 - 21 Ekim 2020 tarihleri arasında uzaktanegitim.kayseri.edu.tr adresinden online olarak yapılacaktır. Başvurular 21 Ekim 2020 saat 17:00 itibariyle başvurular sona erecektir.

Muafiyet sınavlarına, sadece bu öğretim yılı başında üniversitemize kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencileri başvurabilirler. Daha önce bu dersleri almış başarısız olmuş ya da devamsızlıktan kalmış olan öğrenciler bu sınava başvuramazlar.

Sınavlar 31 Ekim 2020 Cumartesi saat 13:00’te her öğrencinin bağlı bulunduğu fakülte/yüksekokul salonlarında pandemi kurallarına göre yüzyüze gözetmenler eşliğinde yapılacaktır.

Bünyan, Develi, İncesi, Pınarbaşı, Tomarza, Yeşilhisar ilçelerinde eğitim gören öğrenciler sınavlara buradaki yüksekokul salonlarında gireceklerdir.

Kayseri Üniversitesi 15 Temmuz Yerleşkesinde eğitim gören öğrenciler sınavlara buradaki fakülte / yüksekokullardaki salonlarında gireceklerdir.

Başvuru hakkı olan öğrenciler için başvuru linki uzaktanegitim.kayseri.edu.tr adresinde derslerim linkinde paylaşılmıştır. Öğrencilerin uzaktan öğretim sistemine kullanıcı adı ve şifreleri ile girmeleri halinde YABANCI DİL (İNGİLİZCE) 31 EKİM 2020 CUMARTESİ GÜNÜ - MUAFİYET SINAVI BAŞVURU FORMU’nu doldurarak başvuru yapmaları gerekmektedir.

(2) Yabancı Dil dersi muafiyet sınavları içeriği aşağıdaki konulardan oluşur:

a) Geniş zaman

b) Şimdiki zaman

c) Geçmiş zaman (düzenli ve düzensiz fiiller)

ç) İsimlerin tekil ve çoğul yapılandırılması

d) “a/an/the/some/any” belirteçleri

e) Gelecek zaman (be going to)

f) Kiplik fiilleri (can/can’t)

g) Aitlik sıfaları ve eki (Possesive adjectives, Posessive ‘s)

ğ) İşaret belirteçleri (This/that/these/those/there)

h) Yer ve zaman edatları (in, on, at)

ı) Kelime bilgisi konuları (Ülke, dil ve milliyet isimleri, Film türleri, giysiler, günlük hayatta kullanılan nesneler, sık kullanılan eylemler, istek ifadeleri, adres tarifleri, sayılar, günler, aylar, yıllar ve saatler, meslekler, zaman ifadeleri, sıfatlar, sıklık zarfları, renkler, hava durumu)
Sınavlarda 40 tane çoktan seçmeli soru sorulacaktır. Her soru 2,5 puandır. Yanlış soruların doğru sorular üzerine bir etkisi bulunmamaktadır. (yanlış doğruyu götürmemektedir) Sınav süresi 60 dakika olacaktır. Sınavdan 50 ve üzeri puan alan öğrenciler Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerinden muaf olacaklardır.

Aşağıda sınav merkezlerine ilişkin adresler verilmiştir. Öğrenciler sosyal mesafe kuralına ve pandemi kurallarına göre bağlı bulundukları fakülte / yüksekokul salonlarına gözetmenler tarafından oturtulacak ve sınavlar gözetmenler eşliğinde yapılacaktır.

BÜNYAN MESLEK YÜKSEKOKULU

Bünyan Meslek Yüksekokulu Yavuz Selim Mahallesi Şehit Aziz Bayram Erciyes Caddesi No: 88 Bünyan / KAYSERİ

DEVELİ HÜSEYİN ŞAHİN MESLEK YÜKSEKOKULU

Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu Reşadiye Mahallesi Çevreyolu Caddesi No:9 İç Kapı No: 1 Develi / KAYSERİ

DEVELİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ

Seyrani Kampüsü Bahçelievler Mah. Çevre Yolu Cad. İslami İlimler Fakültesi No:9 38400 Develi / KAYSERİ

DEVELİ SOSYAL ve BEŞERİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

Seyrani Kampüsü Bahçelievler Mah. Çevre Yolu Cad. No:9 38400 Develi / KAYSERİ

İNCESU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

Yeni Cami Mah.Dere Sokak No:95 İncesu / KAYSERİ

MESLEK YÜKSEKOKULU

MUSTAFA ÇIKRIKÇIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU

PINARBAŞI MESLEK YÜKSEKOKULU

Hürriyet Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Cd. No:10 PINARBAŞI / KAYSERİ

SAFİYE ÇIKRIKÇIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

Mevlana Mahallesi 15 Temmuz Yerleşkesi Kümeevler 38280 Talas / KAYSERİ

TOMARZA MUSTAFA AKINCIOĞLU M.Y.O.

Cumhuriyet Mah. Şehit Uz. Çvş. Deniz Aydın Cad. No:5 38900 / TOMARZA / KAYSERİ

UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ

YEŞİLHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU

Fatih Mah. 116. Sokak No:4 Prof. Dr. Fuat SEZGİN Yerleşkesi Yeşilhisar / KAYSERİ