×
TUR ENG
KAYÜ Anasayfa
2020-2021 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Merkezi Yerleştirme Puanı (Ek-Madde 1) İle Yatay Geçiş Başvuru Duyurusu



KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ’NDEN

            Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin Ek-Madde 1 uyarınca, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılında Üniversitemiz örgün eğitim ve ikinci eğitim programlarına kabul edilecek öğrencilerde aranılacak koşullar, gerekli belgeler ve son başvuru tarihi aşağıda belirtilmiştir.

A-BAŞVURU ŞARTLARI

  1. Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, üniversitemizde ki başvuracağı diploma programının girdiği yıldaki taban puanına eşit ve yüksek olması gerekmektedir. (Örneğin, İşletme (puan türü TM1) programında kayıtlı bir öğrencinin merkezi yerleştirme puanları arasında MF4 puanı varsa ve bu öğrencinin MF4 puanının geçmek isteği İnşaat Mühendisliği programının taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda geçiş yapabilecektir.)
  2. Öğrencilerin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanları ile geçmek istedikleri yükseköğretim programlarının merkezi yerleştirme puanını sağlamaları şartıyla ön lisans veya lisans programlarına geçiş yapılabilecektir. (Ön lisanstan lisansa veya lisanstan ön lisansa).
  3. Özel Yetenek Sınavı sonucuna göre kayıt yaptıran öğrencilerin de birinci madde şartlarını sağlamaları durumunda başvuru yapabileceklerdir, ancak özel yetenek sınavı ile öğrenci kabul eden programlara başvuru yapamayacaklardır.
  4. Öğrenciler Ek Madde-1 uyarınca sadece bir defa yatay geçiş yapabilecektir. (İlgili başvuru döneminden önce Ek Madde-1 uyarınca yatay geçiş yapan öğrencilerin tekrar yatay geçiş yapamayacaklardır.)
  5. 2020-ÖSYS (YKS) sonucu ile herhangi bir yükseköğretim programına kayıt olan öğrenciler Ek-Madde-1 uyarınca yatay geçiş yapamayacaklardır.
  6. Yükseköğretim kurumlarında kayıtlı olan hazırlık sınıfı, ara sınıflar ve son sınıf dahil olmak üzere öğrenciler, Ek Madde-1 uyarınca yatay geçiş başvurusu yapabileceklerdir.

B-BAŞVURU ESNASINDA YANINIZDA BULUNMASI GEREKEN BELGELER

  1. ÖSYS (YKS) Yerleştirme Sonuç Belgesi (İnternet çıktısı)
  2. LYS Sonuç Belgesi (İnternet çıktısı)
  3. Öğrenci Belgesi
  4. Daha önce yatay geçiş yapmadığını gösterir belge.

NOT: Başvuru sırasında ibra edilmesi istenilen yukarıdaki belgelerden herhangi birinin eksik olması durumunda başvuru kabul edilmeyecektir. 

C-BAŞVURU TARİHİ

    Başvuru Tarihi: 19-21 Ağustos 2020

D- SONUÇ İLAN TARİHİ

     Sonuç İlan Tarihi: 04.09.2020

BAŞVURU YERİ VE ŞEKLİ

Başvurular: Üniversitemiz http://obp.kayseri.edu.tr/ internet adresinden online olarak yapılacaktır. Posta ile yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

  1. Son başvuru tarihinden sonra kesinlikle başvuru kabul edilmeyecektir. 
  2. Gerçeğe aykırı belge tespit edilmesi halinde ve başvuranın gerekli şartları taşımaması halinde yerleşmiş olsa dahi ilgilinin yatay geçişi iptal edilecektir.

04 Eylül 2020 Cuma