×
TUR ENG
KAYÜ Anasayfa
2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Uzaktan Eğitim Uygulama Usul ve Esasları

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMALARI

  • Kayseri Üniversitesi bünyesinde uzaktan eğitim ile verilecek olan derslerin ders süreleri aşağıdaki gibidir.
    1. 1 ders saati 40 dk
    2. 2 ders saati (blok yapıldığında) 70 dk
    3. 3 ders saati 70 dk + 10 dk ara + 40 dk toplam 120 dk
    4. 4 ders saati 70 dk + 10 dk ara + 70 dk toplam 150 dk

Derslerde 2 saatlik dersler blok yapıldığında 3. ders saatine başlamadan 10 dk ara verilir.

  • Normal öğretim ve ikinci öğretim derslerinde derslerin başlama saati en erken sabah saat 09:00 olarak belirlenecektir.
  • İkinci öğretim derslerinde son derslerin başlama saati en geç 21:00’olarak girilecektir.
  • Uzaktan Eğitimle yapılacak derslerde canlı ders saatlerine katılarak veya kayıttan derslerin tekrarını izlemek kaydıyla öğrencilerin derslere devam etmesi zorunludur. Kayseri Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ile Kayseri Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde belirtilen devam şartlarını yerine getirmeleri gerekmektedir.
  • Devamsızlık ile ilgili hususlar Ek-te belirtilmiştir. Bu durum dönem başında da öğrencilere duyurulacaktır.
  • Uzaktan Eğitimle verilen derslerin ölçme ve değerlendirmeleri (ara sınavlar, yılsonu sınavları ve telafi sınavları) Yükseköğretim Kurulunun belirleyeceği şartlarda yapılacağından ilerleyen günlerde ilan edilecektir.
  • Öğrenciler için kayıt haftasında 1 hafta süreyle uzaktan eğitim sistemleri ile ilgili online eğitimler verilecektir.
  • Öğretim elemanları için uzaktan eğitim sistemlerinin kullanımı, sanal sınıfların kullanımı, iletişim araçlarının kullanımı ve uzaktan eğitimde materyal geliştirme konularında eğitim verilecektir. Öğretim elemanlarının bu eğitimlere katılımı zorunludur. Eğitim sonunda öğretim elemanlarına katılım belgesi verilecektir.
  • Zorunlu haller dışında KAYUZEM tarafından yapılan ders programlarında değişiklik yapılmayacaktır. Ders programı hazırlanırken hafta içi her güne eşit dağıtılarak dersler yerleştirilecektir. Bu eşitlik, okuldaki toplam ders saatinin eşit olarak dağıtılmasını kast etmektedir. Bu durumun göz ardı edilmesi halinde Uzaktan Eğitim Platformlarının verimli kullanılabilmesi adına gerekli durumlar KAYUZEM tarafından derslerin gün ve saatleri değiştirebilecektir.
  • Öğretim elemanları derslerine bağlı bulundukları birimden giriş yapacaklardır. IP kısıtlaması yapılacağından uzaktan eğitim sistemine bağlı bulunduğu birim IP’si dışından erişim yapılamayacaktır. Bu süreçte VPN erişimi kapatılacaktır.

 

 

 

EK- Kayseri Üniversitesi Uzaktan Öğretimle Yapılacak Derslere İlişkin Devam Şartları

Üniversitemizde 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Döneminde uzaktan öğretimle yapılacak derslere ilişkin Üniversitemiz Senatosunun aldığı karar doğrultusunda devam zorunluluğu bulunmaktadır.

  • Uzaktan öğretim ile yapılacak derslerde canlı derslere katılarak (senkron izleme) veya kayıttan derslerin tekrarını izleyerek (asenkron izleme) öğrencilerin derslere yasal sınırlar dikkate alınarak devam etmeleri gerekmektedir.  Bu bağlamda, öğrencilerin “Kayseri Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği” ile “Kayseri Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği”nde belirtilen devam şartlarını yerine getirmeleri gerekmektedir.
  • Yönetmeliklerde “Öğrenciler derslere, uygulamalara ve sınavlara katılmak zorundadır. Devam zorunluluğunun sınırı teorik derslerde en az % 70, uygulamalı derslerde ise en az %80’dir. Bu şartları yerine getiremeyen öğrenciler dönem veya yılsonu sınavlarına giremezler” hükmü bulunmaktadır.
  • Öğrencilerin güz dönemi boyunca en az 10 hafta derslere katılmış olması zorunludur.
  • Derslerin canlı (senkron) veya kayıttan (asenkron) izlenmesi durumlarının her ikisi de devamdan sayılacaktır.
  • Kayıttan derslerin izlenebileceği son tarih 2 Haziran 2023 tarihidir. Final sınavlarının hazırlıklarının yetişebilmesi ve devamsızlıktan kalan öğrencilerin belirlenebilmesi için bu tarihten sonraki kayıttan izlemeler devamdan sayılmayacaktır. Bu nedenle bu tarihe kadar derslerin kayıttan ve canlı olarak izlenmesi ve devam şartlarının sağlanması önem arz etmektedir.
  • Derslere kısa süreli giriş çıkışlar kabul edilmeyecektir. Bu nedenle her derste dersin süresinin en az yarısı kadar sürede dersleri izlemek ve katılım yapmak zorunludur.

 


21 Şubat 2023 Salı