×
TUR ENG
KAYÜ Anasayfa
2023 Dikey Geçiş Sınavı Ek Yerleştirme Sonuçlarına Göre Üniversitemize Yerleşen Öğrencilerin Kayıt İşlemleri


2023 Dikey Geçiş Sınavı Ek Yerleştirme Sonuçlarına göre 2023-2024 eğitim-öğretim yılında Üniversitemiz yükseköğretim programlarına girmeye hak kazanan adayların kesin kayıt işlemleri 13-19 Ekim 2023 tarihleri arasında aşağıda belirtilen sistemlerden yapılacaktır.

  • Elektronik kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 13-16 Ekim 2023 tarihleri arasında elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecektir.
  • Online kayıt sistemi üzerinden kayıt yapmak isteyen adaylar, 13-19 Ekim 2023 tarihleri arasında Üniversitemiz Öğrenci Bilgi Sistemi https://sis.kayseri.edu.tr/oibs/ogrsis/ogr_on_kayit_op.aspx linkinden kayıt yaptıracaklardır. 

 

Kayıtlarla İlgili Önemli Not:

Üniversitemize yeni kayıt olan öğrenciler öncelikle e–devlet üzerinde kayıt yaptıracaklardır. e-devlet üzerinden kayıt yaptıramayan öğrenciler Üniversitemizin Öğrenci Bilgi Sisteminden (OBS) kayıt yaptırabileceklerdir. https://sis.kayseri.edu.tr/oibs/ogrsis/ogr_on_kayit_op.aspx   e-devlet veya Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden kayıt yaptıran öğrencilerin herhangi bir kayıt evrakını Üniversitemize teslim etmelerine gerek yoktur.

Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı ekranda görmeleri gerekmektedir.

2023 DGS Ek Yerleştirme ile Üniversitemize Kayıt Olan Öğrencilerimiz, Öğrenci Numaralarınızı öğrenmek için lütfen TIKLAYINIZ.

DERS İNTİBAKI NASIL VE NE ZAMAN YAPILIR:

Dikey Geçiş ile Üniversitemize kayıt yaptıran öğrencilerin sadece yerleştiği sınava esas olan ön lisans programı öğrenimi sırasında alınan dersler üzerinden intibak işlemlerini kayıt yaptırdıktan sonra kendi okullarına dilekçe ile başvuracaklardır.


13 Ekim 2023 Cuma