×
TUR ENG
KAYÜ Anasayfa
2024 Ulusal Staj Başvuruları (USP) Duyurusu

2024 Ulusal Staj Başvuruları (USP) Duyurusu 

Üniversitemiz 2024 Ulusal Staj Başvuruları (USP) Öğrenci Bilgi Sistemi https://sis.kayseri.edu.tr/oibs/std/login.aspx  adresi üzerinden 10 Haziran 2024 itibariyle aktif hale getirilecektir.

Kariyer Kapısı üzerinden 2024 Ulusal Staj Başvurusu (USP) yapan öğrencilerimiz bu alandan başvuru yapacaklardır. Zorunlu staj yapacak öğrencilerimizin bu alandan başvuru yapmaması gerekir. Staj başvuru kısmında herhangi bir mağduriyet yaşamamak adına kariyer kapısı üzerinden başvurusu olmayan öğrenciler Zorunlu Staj alanından başvuru yapmalıdır.

Ulusal Staj Formu indirmek için TIKLAYINIZ.

Önemli Not: Onaylı/İmzalı Ulusal Staj Kabul Formunun başvuru esnasında 

2024 ULUSAL STAJ BAŞVURU ADIMLARI

Cumhurbaşkanlığı 2024 Ulusal Staj Başvurusu bulunan ve bu kapsamda staj yapacak öğrenciler; 2024 Ulusal Staj Başvurusu alanından başvuru yapacaklardır. İlgili alandan başvuru yapmayan öğrencilerin başvuruları reddedilecek ve bir daha başvuru yapamayacaktır.


  1. Öğrenci https://sis.kayseri.edu.tr/oibs/std/login.aspx adresinden öğrenci numarası ve şifresi ile giriş yapacak.
  2. “Staj Başvurusu” sekmesindeki “Tanımlı Başvurular” alanından “Başvuru Yap” butonuna basarak başvuru sekmesini açacak.
  3. Genel açıklamalar ve başvuru ilanını inceledikten sonra “Başvuru Bilgileri” alanından sırasıyla: Haftanın hangi günleri staj yapacağını (Haftanın 5 günü ya da 6 günü olacak şekilde) işaretleyecek. Staj başlangıç tarihini girecek ve programında toplamda kaç gün staj varsa gün sayısını ekleyecek. Staj dersini seçecek. Staj bitiş tarihi otomatik olarak hesaplanacaktır. Önemli Not: herhangi bir mağduriyet yaşamamak ve başvuruyu tekrar etmemek adına Staj bitiş tarihinde herhangi bir hata olduğunu düşünen öğrenciler çıktı almadan önce staj başlangıç ve bitiş tarihini kontrol etmelidir. Daha sonra sosyal güvence durumunu işaretleyecek. Kaydet ve ilerle diyerek iş yeri bilgilerini de eksiksiz bir şekilde dolduracak.
  4. Başvuruyu kaydet işleminden sonra Staj komisyonunun staj başvurusunu onaylamasını bekleyecek. Staj komisyonu staj yerini onayladıktan sonra “yazdır” diyerek öğrenci staj başvuru formunun çıktısını alacak. Alınan çıktıyı ilk önce öğrenci imzaladıktan sonra sırasıyla staj yapacağı iş yerine, bölüm staj komisyonuna ve Fakülte/Yüksekokul onayına sunduktan sonra staj başlangıç tarihinden en geç yedi (7) gün önceden Bölüm staj komisyonuna evrakı teslim edecek. Daha önceden Ulusal Staj Kabul Formu doldurup imzalatan öğrenciler, başvuru esnasında imzalı formları sisteme yüklemek zorundadır.
  5. Kariyer Merkezi, öğrencinin başvuru formunu sistemle karşılaştırıp inceleyerek öğrencinin başvurusunu sistem üzerinden onaylayacak ve başvuru formunu arşivleyecek.
  6. Ulusal stajı okuduğu programdaki zorunlu staja saydırmak isteyen öğrenciler, kayıtlı oldukları Fakülte/MYO Staj Komisyonları ile iletişime geçmek zorundadır. Gönüllü olarak yapılan Ulusal Stajın zorunlu staj yerine sayılıp sayılmayacağı Staj Komisyonu tarafından belirlenir.

08 Haziran 2024 Cumartesi