×
TUR ENG
KAYÜ Anasayfa
2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi İntibak (Ders Saydırma) İşlemleri


2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi İntibak (Ders Saydırma) İşlemleri

DERS SAYDIRMA (İNTİBAK) İŞLEMİ NEDİR?

Daha önceden bir yükseköğretim kurumunda kayıtlıyken başarılı olduğunuz ders/derslerden ya da yaz okulu, özel öğrenci, farabi, erasmus vs değişim programlarından almış ya da geçmiş olduğunuz dersleri şimdiki okuyacağınız bölümünüzdeki derslere saydırarak o derslerden muaf olmak için yapılan işlemdir.

 DERS SAYDIRMA (İNTİBAK) NE ZAMAN YAPILIR?

Kayseri Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği ‘nin 14. Maddesinin 6. Bendi "Herhangi bir yükseköğretim kurumunda okuduğu derslerden muaf tutulmak isteyen öğrenciler, kayıt yaptırdıkları yarıyılın ilk iki haftası içinde başvurmaları halinde ilgili yönetim kurulu kararıyla bu derslerden muaf tutulabilir. "hükmüne istinaden öğrenciler 16 Eylül 2024 Saat:10:00'dan-04 Ekim 2024 Cuma günü mesai bitimine kadar intibak başvurusu yapabileceklerdir.
ÖNEMLİ: Ders Saydırma (İntibak) işlemi Üniversite kayıt işleminden sonra 1 kere yapıldığından bu işlemi yaptırmayan öğrenciler intibak haklarından vazgeçmiş sayılırlar.
NOT: Diğer Üniversitelerin Yaz Okulundan ders alan öğrenciler de sistem üzerinden intibak başvurusu yapmaları gerekmektedir. Başvuru Dönemini "2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Diğer Üniversite Yaz Okulu" seçerek devam etmeleri gerekmektedir.

 DERS SAYDIRMA (İNTİBAK) NASIL YAPILIR ve SÜREÇ NASIL İŞLER?
Üniversiteye kayıt yaptıran öğrenciler, (Önlisans ve Lisans Yönetmeliğinin 9. Maddesi “Daha önce kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumundan almış ve başarmış olduğu derslerden muaf olmak isteyen öğrencilerin ders kayıt tarihinden itibaren on eğitim-öğretim günü içinde ilgili birime muafiyet için başvurması gerekir.”hükmüne istinaden) daha önce yükseköğretim kurumlarında başarmış oldukları dersler için en geç güz döneminin başlamasını takip eden iki hafta içerisinde içerikleri ile birlikte) öğrenci bilgi sistemi üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir.
Komisyon tarafından yapılan intibak işlemi sonunda öğrenciler ortaya çıkan intibak raporuna göre muafiyet alamadıkları dersleri almak ve başarılı olmak zorundadır.


16 Eylül 2024 Pazartesi