×
TUR ENG
KAYÜ Anasayfa
2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Üniversitemiz Yaz Okulundan Ders Alacak Öğrencilerin Dikkatine


Yaz Okulundan ders alacak öğrencilerimizin 04 Temmuz 2022 Pazartesi gününden itibaren 14 Temmuz 2022 Perşembe günü saat 17:00 'a kadar başvurularını ve OBİSİS üzerinden ders kayıtlarını tamamlamaları gerekmektedir. Bu tarihten sonra sistem kapanacak, başvuru ve ders kaydı kesinlikle yapılamayacaktır.

 

Yaz Okulunda Açılacak Dersler için TIKLAYINIZ.

 Ders içeriklerine ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Üniversitemiz Öğrencilerinin Yaz Okulu için Yapmaları Gereken İşlemler;

  • Üniversitemiz Öğrencilerinin www.obisis.kayseri.edu.tr adresine girerek “Ders Kayıt” sekmesinde açılan ekrandan almak istedikleri derslerin seçim işlemini yapmaları gerekmektedir. Video Anlatımı için TIKLAYINIZ...
  • Ders seçme işlemini tamamladıktan sonra sistemde oluşan yaz okulu ücretini T.C kimlik numaraları ile Türkiye genelindeki “Halk Bankası Şubelerinden Kayseri Üniversitesi Yaz Okulu Hesabına T.C Kimlik numaraları ile” şahsen yatırmaları gerekmektedir. Yaz Okulu ücreti yatırıldıktan sonra yaz okulu ders kayıtları tamamlanmış olacaktır.

 

Misafir Öğrencilerin Yaz Okulu İçin Yapmaları Gereken İşlemler;

-Diğer Üniversite öğrencilerinin Üniversitemiz yaz okulundan ders alabilmeleri için aşağıdaki aşamaları takip etmeleri gerekmektedir;

 Misafir öğrenciler öncelikle http://oidbbasvuru.kayseri.edu.tr adresine kayıt olacaktır. Mail adresine gelen aktivasyon linkini kullanarak kullanıcılarını aktif hale getireceklerdir. Sisteme giriş yaptıktan sonra gerekli bilgileri doldurup kaydet diyerek sisteme kaydolacaklardır.

• Yapılan incelemeler sonunda, başvurusu eksiksiz olan öğrencilere öğrenci numarası ve şifresi mail olarak gönderilecektir.

• Daha sonra öğrenciler www.obisis.kayseri.edu.tr (ÖBİSİS) web sitesine girerek kendilerine verilen kullanıcı adı ile sisteme giriş yaptıktan sonra “Ders Kayıt” sekmesinden açılan ekrandan almak istedikleri dersleri seçmeleri gerekmektedir. Video anlatım için TIKLAYINIZ...

• Seçilen dersler neticesinde oluşan yaz okulu ücretini Türkiye genelindeki “Halk Bankası Şubelerinden Kayseri Üniversitesi Yaz Okulu Hesabına T.C Kimlik numaraları ile” yatırmaları gerekmektedir. Yaz Okulu ücreti yatırıldıktan sonra yaz okulu ders kayıtları tamamlanmış olacaktır.

Önemli Hatırlatma: Yaz Okulu ücretlerini yatıracak öğrencilerimizin şubeye giderek T.C kimlik numaraları ile hesaba para yatırması gerekmektedir. Kesinlikle EFT veya HAVALE yapılmayacaktır.

2021-2022 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde ders kaydı olmayan öğrenciler Yaz Okulundan ders alamazlar.

NOT: Derslerin açıldığı fakülte veya bölümde derslere devam ya da gruplara ayrılma işlemini öğrencilerimiz bölümler nezdinde takip edeceklerdir.

 

YAZ OKULU HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLER

 

Başvurular 04/07/2022 – 14/07/2022 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır.

  • Yaz okulunda ders almak öğrencinin isteğine bağlıdır. Öğrenciler öncelikle tekrarlamak zorunda oldukları dersleri almak kaydıyla, bir yaz döneminde toplam 20 AKTS ders alabilirler. Bu toplama; Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından verilen 5-i dersleri hariç tüm dersler dâhildir. Yaz okulundan yararlanan öğrencilerin dersleri belirlenirken genel not ortalaması şartı aranmaz.
  • Öğrenciler, Kayseri Üniversitesinde açılmamış olmak ve bir dönemde en fazla 16 AKTS sınırını aşmamak koşuluyla, Üniversitemiz Senatosunun belirlediği diğer üniversitelerin yaz okulunda veya yaz döneminde açılan dersleri de alabilirler.
  • Kesin kayıttan sonra ders ekleme-silme-değiştirme işlemi yapılamaz.
  • Bir öğrenci mezun olana kadar diğer üniversitelerden yaz okulunda maksimum;

Ön Lisans ise    24 AKTS    

Lisans ise       40 AKTS

Lisans Üstü ise 16 AKTS ders alabilirler.

  • Öğrenci asıl dönemlerde dersin devamını verse dahi yaz okulunda derslere katılmak zorundadır, devamdan muaf sayılmaz. Ayrıca yaz okulunda dersin devamını veren öğrenci dersten kalması halinde asıl dönemde yine dersten muaf sayılmaz, derslere katılmak zorundadır.
  • Yaz okulu ders/derslerinin açılması için gerekli asgari sayının sağlanamaması gibi sebeplerle Üniversitemiz tarafından yaz okulunda açılması iptal edilen dersin/derslerin ücretleri iade edilecektir. Ancak söz konusu ders/derslerin iptal edilmesi durumunda yerine tekrar ders seçimi hakkı verilmeyecektir.
  • Yaz Okulu’na katılmak için ders seçimi yapan öğrencilerden, herhangi bir sebepten dolayı ders/derslerini iptal ettirmek isteyen öğrencilerin yatırmış oldukları ücretlerin iadesi yapılmayacaktır.
  • Derslerin çakışması ile ilgili olarak, dersi veren ilgili birimlerle iletişime geçilmesi gerekmektedir. Söz konusu ders çakışmaları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı sorumluluğunda değildir.

Yaz Okulu ile ilgili Diğer Açıklamalar için TIKLAYINIZ.


10 Haziran 2022 Cuma