×
TUR ENG
KAYÜ Anasayfa
2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi İntibak (Ders Saydırma) Duyurusu

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi İntibak (Ders Saydırma) İşlemleri

DERS SAYDIRMA (İNTİBAK) İŞLEMİ NEDİR?

Daha önceden bir yükseköğretim kurumunda kayıtlıyken başarılı olduğunuz ders/derslerden ya da yaz okulu, özel öğrenci, farabi, erasmus vs değişim programlarından almış ya da geçmiş olduğunuz dersleri şimdiki okuyacağınız bölümünüzdeki derslere saydırarak o derslerden muaf olmak için yapılan işlemdir.

 DERS SAYDIRMA (İNTİBAK) NE ZAMAN YAPILIR?

Kayseri Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği ‘nin 14. Maddesinin 6. Bendi "Herhangi bir yükseköğretim kurumunda okuduğu derslerden muaf tutulmak isteyen öğrenciler, kayıt yaptırdıkları yarıyılın ilk iki haftası içinde başvurmaları halinde ilgili yönetim kurulu kararıyla bu derslerden muaf tutulabilir. "hükmüne istinaden öğrenciler 14 Ekim 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar intibak başvurusu yapabileceklerdir.

 Kredi Transferi ve İntibak Formu için TIKLAYINIZ.

ÖNEMLİ: Ders Saydırma (İntibak) işlemi Üniversite kayıt işleminden sonra 1 kere yapıldığından bu işlemi yaptırmayan öğrenciler intibak haklarından vazgeçmiş sayılırlar.

 DERS SAYDIRMA (İNTİBAK) NASIL YAPILIR ve SÜREÇ NASIL İŞLER?

Üniversiteye kayıt yaptıran öğrenciler, (Önlisans ve Lisans Yönetmeliğinin 14. maddesi 6. bendine göre) daha önce yükseköğretim kurumlarında başarmış oldukları dersler için en geç güz döneminin başlamasını takip eden iki hafta içerisinde “Kredi Transferi ve İntibak Formunu” doldurup (not durum belgelerini ve ders içerikleri ile birlikte) kayıt hakkı kazandıkları Fakülte/Meslek Yüksekokuluna şahsen teslim edeceklerdir. Fakülte/Meslek Yüksekokulu intibak komisyonları, öğrencinin saydırmak istediği dersleri kontrol ederek, onayladıkları dersleri Yönetim Kurulu Kararı ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına bildireceklerdir.

Komisyon tarafından yapılan intibak işlemi sonunda öğrenciler ortaya çıkan intibak raporuna göre muafiyet alamadıkları dersleri almak ve başarılı olmak zorundadır.


15 Eylül 2022 Perşembe