×
TUR ENG
KAYÜ Anasayfa
2023-2024 Yaz Dönemi Zorunlu Staj Uygulamaları Duyurusu


2023-2024 Yaz Dönemi Zorunlu Staj Uygulamaları Duyurusu

Üniversitemiz 2023-2024 Yaz Dönemi Zorunlu Staj Başvuruları Öğrenci Bilgi Sistemi https://sis.kayseri.edu.tr/oibs/std/login.aspx  adresi üzerinden 05 Haziran 2024 itibariyle aktif hale getirilmiştir.

Video Anlatımı için

ZORUNLU STAJ BAŞVURU ADIMLARI

  1. Öğrenci https://sis.kayseri.edu.tr/oibs/std/login.aspx adresinden öğrenci numarası ve şifresi ile giriş yapacak.
  2. “Staj Başvurusu” sekmesindeki “Tanımlı Başvurular” alanından “Başvuru Yap” butonuna basarak başvuru sekmesini açacak. Önemli Not: Cumhurbaşkanlığı 2024 Ulusal Staj Başvurusu bulunan ve bu kapsamda “Gönüllü” olarak staj yapacak öğrenciler; 2024 Gönüllü Ulusal Staj Başvurusu alanından, mezun olabilmesi için staj yapması gereken öğrenciler ise “Zorunlu” Staj Başvurusu alanından başvuru yapması gerekmektedir. İlgili alandan başvuru yapmayan öğrencilerin başvuruları reddedilecek ve bir daha başvuru yapamayacaktır.
  3. Genel açıklamalar ve başvuru ilanını inceledikten sonra “Başvuru Bilgileri” alanından sırasıyla: Haftanın hangi günleri staj yapacağını (Haftanın 5 günü ya da 6 günü olacak şekilde) işaretleyecek. Staj başlangıç tarihini girecek ve programında toplamda kaç gün staj varsa gün sayısını ekleyecek. Staj dersini seçecek. Staj bitiş tarihi otomatik olarak hesaplanacaktır. Önemli Not: herhangi bir mağduriyet yaşamamak ve başvuruyu tekrar etmemek adına Staj bitiş tarihinde herhangi bir hata olduğunu düşünen öğrenciler çıktı almadan önce staj başlangıç ve bitiş tarihini kontrol etmelidir. Daha sonra sosyal güvence durumunu işaretleyecek. Kaydet ve ilerle diyerek iş yeri bilgilerini de eksiksiz bir şekilde dolduracak.
  4. Başvuruyu kaydet işleminden sonra Staj komisyonun staj başvurusunu onaylamasını bekleyecek. Staj komisyonu staj yerini onayladıktan sonra staj başvuru formunun çıktısını sistem üzerinden alacak. Alınan çıktıyı ilk önce öğrenci imzaladıktan sonra sırasıyla staj yapacağı iş yerine, bölüm staj komisyonuna ve Fakülte/Yüksekokul onayına sunduktan sonra staj başlangıç tarihinden en geç yedi (7) gün önceden Bölüm staj komisyonuna evrakı teslim edecek.Başvuruyu kaydet işleminden sonra “yazdır” diyerek öğrenci staj başvuru formunun çıktısını alacak. Alınan çıktıyı ilk önce öğrenci imzaladıktan sonra sırasıyla staj yapacağı iş yerine, bölüm staj komisyonuna ve Fakülte/Yüksekokul onayına sunduktan sonra staj başlangıç tarihinden en geç yedi (7) gün önceden Bölüm staj komisyonuna evrakı teslim edecek.
  5. Staj komisyonu, öğrencinin başvuru formunu sistemle karşılaştırıp inceleyerek öğrencinin başvurusunu sistem üzerinden onaylayacak ve başvuru formunu arşivleyecek.
  6. Öğrenci stajını bitirdikten sonra staj defterini Staj komisyonuna teslim edecek ve komisyonun değerlendirmesini bekleyecek.

Staj Defteri ve Ekleri

Staja İlişkin Genel Bilgiler için TIKLAYINIZ

Staj Defter Kapağı için TIKLAYINIZ.

Staj Defteri Sayfası için TIKLAYINIZ.

Staj Yeri Sorumlusu Değerlendirme Formu için TIKLAYINIZ.

Staj Yoklama Çizelgesi için TIKLAYINIZ.


28 Mayıs 2024 Salı